Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje vittnet hört

Polisen sökte ett tredje vittne till olyckan i Furudal i måndags då en 75-årig kvinna körde ned men sin bil i Oresjön.

Annons

– Tack vare efterlysningen på DT har vi hittat henne. Hon stod på Nordbron i Furudal och såg när kvinnan körde av vägen. Kvinnan är hörd av utredarna angående olyckan, säger Leif Olsson, Trafikenheten Polisen Dalarna.

Tre vittnen såg när den 75-åriga kvinnan från Östanvik körde av vägen vid södra brofästet i Furudal. Två andra vittnen såg hur bilen åkte ned i vattnet, flöt under Nordbron och ut på andra sidan där Skattungsjön meter Oresjön. Bilen sjönk till cirka 20 meters djup varpå en lång bärningsaktion inleddes.

– Vi har hört de andra två vittnena och kvinnan i den röda lilla bilen som vi sökte läste i tidningen att hon var sökt av oss och hörde direkt av sig till oss. Hon hade av förståeliga skäl blivit så chockad efter olyckan att hon lämnat platsen.

– För närvarande väntar vi på att rättsmedicinska enheten i Uppsala ska komma med sitt utredningsresultat och vi väntar på att bilen ska torka så den tekniska undersökningen av den kan påbörjas, säger inspektör och förundersökningsledare vid Dala Polisens Trafikenhet, Leif Olsson.

Leif Olsson kan även berätta att den 75-åriga kvinnans hund, som senare hittades i kvinnans hem, omhändertogs efter olyckan av polis och är nu omhändertagen och i säkert förvar där den har det bra.