Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje visfestivalen i Malungsfors

- Vi hoppas naturligtvis att det skall bli publikrekord i sommarens visfestival. Vi hade knappt tusen besökare första året och andra året var det en bit över tusen besökare och nu siktar vi på cirka 1500 besökare säger Johan Eriksson som varit med om att dra igång den här visfestivalen.

- Vi kommer att ha femton artister under dagen och vi börjar mitt på lördagen och håller på till elva på kvällen. Vi kommer ganska snart att ha klart med alla som skall medverka under visfestivalen i sommar säger Johan Eriksson.

Men tre mycket folkkära namn finns redan klar. Förutom Mikael Wiehe så är det också klart att Nick Borgen och Cajsa-Stina Åkerström kommer att vara med och det är naturligtvis en garanti för att sommarens visfestival kommer att bli någonting riktigt bra.

- När det gäller Mikael Wiehe kommer publiken att få njuta av honom i en och en halv timme eftersom han kommer att ge en konsert som arrangörerna hoppas skall bli någonting alldeles extra.

Mikael Wiehe slog igenom redan 1971 i gruppen Hola Bandola Band där han var med tillsammans med bland annat Björn Afzelius.

Intressant är också Nick Borgens framträdande där han gått från dansbandsmusiker till vissångare.

Cajsa-Stina Åkerström som slog igenom 23 år efter Mikael Wiehe är också mycket intressant gäst i visfestivalen och hon har varit en av landets populäraste vissångerskor de senaste femton åren.

En nyhet inför sommarens visfestival är att man räknar med att ha ett tak över scenen i händelse av att det skulle bli regn.

- Vi hoppas i varje fall att detta skall vara klart till sommarens visfestival Säger Johan Eriksson.

Publikkapaciteten i Malungsfors där visfestivalen hålls är upp mot två tusen personer. Det finns ett antal sittplatser men många har med sina egna stolar. Biljetterna till visfestivalen i Malungsfors kommer att börja säljas redan den 23 februari.

Under visfestivalen är ett femtiotal personer engagerade som funktionärer på ett eller annat sätt och det här är också det ojämförligt största arrangemanget om året som går av stapeln i Malungsfors. Och det är föreningen "Forsmålet" som arrangerar festivalen med trubaduren och sångaren Johan Eriksson som "härförare".

Och sommarens visfestival i Malungsfors har alla förutsättningar att bli någonting alldeles extra och allt talar för att det kommer att bli ett nytt prydligt publikrekord.

- Visfestivalen kan genomföras dels med en bra publik men också tack vare alla sponsorer vi har säger Johan Eriksson som säger att utan sponsorerna skulle det inte vara möjligt att genomföra ett sådant här arrangemang.