Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre toppar för motionärer

– Vi är några som gillar att motionera och fler får gärna följa med på turen som förhoppningsvis ska bli tradition. Det säger Therese Jonasson inför motionsloppet Tre toppar som arrangeras för första gången i morgon, lördag.

I morgon, lördag, träffas några motionsglada vänner vid räddningsstationen i Älvdalen för att göra en härlig motionstur i ett förhoppningsvis fantastiskt höstväder.

– Vi kommer att cykla härifrån till Hykieberg och gå upp på toppen, berättar Therese Jonasson, som är en av de motionsglada kompisarna.

– Vi går upp på berget och fortsätter sedan med cykel till Skärklitt där vi också går upp på toppen. Därifrån fortsätter vi med cykel till Väsa och går uppför backen till toppen av gnupen, berättar Therese Jonasson.

Hon är noga med att betona att det inte är någon tävling och inget arrangemang med service till deltagarna.

– Nej, var och en tar med sig mat och dryck som han eller hon behöver. Vi cyklar och går i samlad tropp och åker inte ifrån någon, säger hon.

– Alla som vill får följa, men man bör ju veta att man orkar med det.

Upprinnelsen till det hela var att Lars Dahlberg och Therese bland många andra var på Dysängsbanan för att prova rullskidor vid ett evenemang för en tid sedan. Lars Dahlberg föreslog att man skulle gå upp till Väsabergets topp och sen har tanken rullat vidare, så att säga.

Till arrangemanget finns en facebook-sida som heter "Tre toppar eller "uka pain" " . Där kan de som vill anmäla sig eller få reda på lite mer.

– Nu hoppas vi på fint väder så att alla kan få se de härliga vyerna från bergen vi ska upp på, säger Therese Jonasson.