Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre spanska lag kvar i Uefacupen

Annons

Ett ensamt tyskt lag och tre spanska.

Det är vad som återstår av Uefacupen.

Markus Rosenberg ångrar säkert att han fick chansen med Ajax i turneringen i höstas. Eftersom det inte är tillåtet att spela för mer än en klubb i samma cup får han sitta på läktaren och följa Werder Bremens äventyr.

Det kan bli långt.

Två mål av Miroslav Klose och ett var av Tim Borowski och Diego gav 4_1 hemma på Weserstadion mot AZ Alkmaar i kvartsfinalreturen på torsdagskvällen.

Nu väntar Espanyol i semifinalen. Barcelonaklubben slog Benfica hemma i första mötet med 3_2 och portugiserna lyckades inte få hål (0_0) på Espanyol i Lissabon.

Det spanska segertåget fortsatte i London. Sevilla vann knappt hemma (2_1) men chockstartade på White Hart Lane. Ett olycklig självmål efter tre minuter följdes upp med förre Tottenhamspelaren Frederic Kanoutés 0_2 efter bara åtta minuter. I det läget var Tottenham piskat att vinna med 4_2 för att gå vidare.

Engelsmännen nådde halvvägs. Jermaine Defoe reducerade till 1_2 och minuten (67:e) senare skickade Aaron Lennon in 2_2. För Sevilla väntar en helspansk semifinal mot Osasuna. Kollegorna från Primera Liga hade 3_0 från bortamötet mot Bayer Leverkusen att luta sig mot, men vann på nytt, 1_0 (Juanlu).

Semifinalerna spelas 26 april och 3 maj.

TT

Mer läsning

Annons