Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre skadade i kökrock med skoter - räddade med bil och helikopter

Tre skotrar har krockat nära Lindvallen i Sälen.
En ung kvinna fick föras med helikopter till Mora lasarett med lättare skador.

Annons

Larmet kom vid 15.30-tiden, tre skotrar ha krockat 200 meter in från Fjällvägen. Sex personer ska ha varit inblandade i olyckan.

Vid 16-tiden var räddningstjänst och två ambulanser på plats, och ambulanshelikoptern på väg. Tre fördes till sjukhus – två med bil, en med helikopter.

– En ung kvinna kördes med bandvagn till en helikopter och därefter vidare till Mora lasarett. Hon hade troligen nack- och ryggskador men var vaken och talbar, säger Per Hampus, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten.

Det är ännu oklart hur allvarliga kvinnans skador är.

Senare på kvällen konstaterades det att hon hade lättare skador, men är fortfarande kvar på lasarettet i Mora.

De andra två klarade sig bättre och åkte till vårdcentral i Sälen för kontroll.

Enligt Per Hampus på räddningstjänsten ska skotern ha kört rakt in i ett träd.

– Enligt de uppgifter vi har fått så rör det sig inte om någon buskörning. En skoter ska ha kört över ett krön men får stopp. Den som kom bakom försökte väja, och en tredje krockade med de som åkte först. Och folk flög av skotrarna, det blev ett rent sjukvårdsärende, berättar Erik Hidin som är vakthavande befäl på polisen.