Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre matcher på sju dagar – ändå 0–0 mot serieledaren

Korsnäs succévecka slutade med 0–0 mot serieledaren Hofors.
– Men vi kunde ha vunnit, säger tränaren Gerhard Andersson.

Den senaste veckan har inneburit rena proffsspelschemat för Korsnäs unga fotbollslag.

Jacob Flygare, Petter Forslund, Emil Folkesson, Anton Söderberg och Oscar Ljunggren är kvintetten som har spelat samtliga tre matcher – bortasegern mot Sundsvall i lördags, cupsegern mot Dalkurd i tisdags och fredagskvällens hemmamatch mot Hofors – från start.

– Det tar ut sin rätt, konstaterar Gerhard Andersson.

Den defensiva insatsen var prickfri mot Hofors.

– Deras vänsterytter (Filip Johannesson), som är en av seriens bästa spelare, bytte kant efter 25 minuter efter att Oskar Rustas gjort ett riktigt bra jobb som högerback, berättar Andersson.

Framåt fanns dock inte den kraft som gav fem mål på veckans två första matcher.

– De backar hem och gör det trångt för oss. Vi gör en förändring i halvtid och lyckas hitta in i ytan framför deras backlinje. Men vårt anfallsspel strandar på den sista tredjedelen och jag vet faktiskt inte varför, säger tränare Andersson.

Korsnäs hänger i och med det oavgjorda resultatet dock med i toppen – och på måndag är laget äntligen tillbaka på Lindvallen.

– Vi hade funderingar på att lägga den här matchen där, men i och med Dalkurdmatchen i cupen i tisdags så förlängde vi konstgrässäsongen med en vecka, säger Gerhard Andersson.