Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre män ska ha organiserat cannabisodling i Härjedalen – åtalas för grovt narkotikabrott

På en adress i Härjedalens kommun ska det ha odlats cannabis på uppdrag av fyra män i 30-årsåldern. På grund av mängden narkotika och att framställningen skett systematiskt anser åklagaren att männen ska dömas för grovt narkotikabrott.

Annons

Tre män har tidigare dömts. En för att ha organiserat odlingen och två för att ha odlat och förvarat narkotikan. Cannabisen ska ha odlats och förvarats på en adress i Härjedalens kommun under perioden 2 februari till 22 april 2016 och nu åtalas ytterligare tre män för inblandning i brottet.

LÄS OCKSÅ: Förarlös bil körde nästan över 7-årig flicka – nu straffas bilägaren

De tre männen som är 26, 31 och 34 år gamla ska tillsammans och i samförstånd med en tidigare dömd man ha organiserat cannabisodlingen. De ska ha förmått två män att odla och förvara cannabis som varit avsedd för andras bruk.

Som bevis finns bland annat förhör med vittnen, film från husrannsakan, information från dator och mobiltelefoner som beslagtagits på platsen samt beslagtagen cannabis, sticklingar och hampfrön som tillsammans hade kunnat ge nästan 14 kilo cannabis.

LÄS OCKSÅ: Knivdådet i Valla: Åklagaren yrkar på ungdomsvård för misstänkt 17-åring

Den yngsta mannen erkänner viss inblandning men förnekar grovt narkotikabrott. De äldre männen förnekar brott.

Annons