Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre män dömda - körde rattfulla i centrum

Tre män från Borlänge, 20, 28 och 33 år gamla har dömts för olovlig körning. För 28-åringen gäller domen grovt brott medan både 20-åringen och 33-åringen även döms för rattfylleri.

Domen mot 20-åringen härrör från den 11 oktober 2010 då han berusad ertappades vid Liljekvistska parken på en lätt motorcykel. Något körkort för motorcykel hade han inte och han hade dessutom 1,16 promille alkohol i sitt blod.

För det döms han nu för olovlig körning och rattfylleri till 60 dagsböter à 50 kronor.

Den körkortslöse 28-åringen döms för två fall av grov olovlig körning. Den 10 april i år stoppades han då han kom körande i en bil på Tjärnavägen och den 11 september stoppades han på Ulf Östlings väg.

Båda brotten bedöms som grova då han även tidigare dömts för olovlig körning. 28-åringen döms till 2 500 kronor i böter.

33-åringen lyckades med bedriften att två dagar i följd haffas av polisen då han berusad kört omkring på moped.

Den 15 juni stoppades han på Ovanbroparkeringen med 0,52 promille alkohol i blodet och dagen därpå på Vasagatan med 0,9 promille. För detta döms han till 70 dagsböter à 50 kronor.

Satliga tre ska också var och en betala 500 kronor till brottsofferfonden.