Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre förslag till integrationspris

"Vem tycker du har gjort något bra för att öka integrationen?"

Frågan ställdes i början på september i en annons signerad Ludvika kommun och syftet var att få förslag på kandidater till kommunens integrationspris på 10 000 kronor.

Tre förslag kom in till stadshuset som direkt respons på annonsen.

* Hillängens förskola med motivet att man där har en lång tradition av att ta emot barn och föräldrar från andra länder. För närvarande finns 107 barn på förskolan representerande 25 länder.

* Ludvika Fotbollklubb, som förslagsställaren hävdar i många år tagit emot ett stort antal unga spelare från olika länder och gjort en stor ideell insats för att via fotbollen integrera ungdomarna i samhället.

* Jorge Nunez, som tagit initiativ till en multinationell idrottsförening i Ludvika. Förslaget motiveras med att Nunez därigenom skapat sysselsättning och glädje för ett stort antal människor med utländsk bakgrund.

Det blir en jury från kultur- och fritidsförvaltningen samt kommunfullmäktige som kommer att utse pristagaren. Priset kommer att delas ut på kommunens integrationsdag den 24 oktober.