Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre butiker i det andra handelshuset på Norra Backa

Ikano Retail Centres hoppas på byggstart för hus två på Norra backa före årsskiftet.
Coop Forum hyr större delen av byggnaden.

I förra veckan togs det symboliska första spadtaget för utbyggnaden av handelsområdet på Norra Backa. Hur den första byggnaden ska utformas är klart sedan tidigare. Jula, Clas Ohlson, Intersport och ytterligare en aktör flyttar in hösten 2013.

Nu har Ikano Retail Centres klart för sig hur byggnad nummer två ska se ut. Det blir tre butikslokaler i byggnaden som i huvudsak blir i ett plan.

Coop Forum tar hand om den större delen - 7 050 kvadratmeter, varav 4 900 kvadratmeter är butiksyta. Utöver detta blir det ytterligare två butikslokaler av mindre format. Den totala ytan på handelshus två blir 8 414 kvadratmeter.

Kostnaden för att uppföra huset beräknas till cirka 100 miljoner kronor. När det gäller grundläggningen kommer viss pålning att ske. Ikano Retail Centres vd Jan Kristensson förklarade i samband med spadtaget i förra veckan att han hoppas att hus två kan börja byggas före årsskiftet.

Borlänge kommun har nyligen fått in bygglovansökan för handelshus två. Stadsarkitekt Arne Ludvigsson tror inte att kommunens handläggning av ärendet ska innebära något hinder för byggstart i år.

– Vad jag kan se är det inga problem.

I bygglovansökan omtalas även hus tre som kommer att rymma ytterligare butiker. Några ritningar på detta har dock inte inlämnats, varför kommunen förutsätter att denna ansökan kommer i ett senare skede.