Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre års fängelse för grov misshandel

Tre års fängelse blir domen för en 30-årig man som nu döms för bland annat grov misshandel, olaga hot och försök till grov utpressning.
Domen är en följd av flera händelser, bland annat då han i juli trängde sig in hos en man i Falun och försökte tvinga till sig pengar genom grovt våld.

I juli trängde sig 30-åringen in i en lägenhet i Falun och åtalades för det tillsammans med två andra män. En 21-åring som för några veckor sedan dömdes till tre års fängelse och en 27-åring som fick åtta månaders fängelse för medhjälp till grov misshandel då han fick offret att öppna dörren även om han själv inte deltog genom våld.

30-åringen och 21-åringen ska ha pressat offret på pengar och dessutom misshandlat honom svårt. Bland annat genom att skära honom med kniv i näsan och genom att slå honom med knogjärn.

Men 30-åringen fälls även för en misshandel i maj då han på Kvarnbergsvägen slagit en man flera gånger i ansiktet. Han var då också beväpnad med kniv och hotade dessutom skjuta flera personer med luftgevär.

Mannen som sedan tidigare är känd av polis har dömts för en rad brott. I december 2010 fälldes han för grov misshandel och dömdes till ett års fängelse, i juli 2011 fick han två månaders fängelse för grovt rattfylleri och i juli samma år fick han 14 dagars fängelse för misshandel.

Frivården har sedan tidigare yttrat sig och föreslagit kontraktsvård med behandlingsplan. Men tingsrätten skriver nu att inget annat än fängelse kan komma i fråga. Man anmärker också på att den föreslagna kontraktsvården där han föreslagits få ta jägarexamen inte är särskilt lämplig och att han återfallit i våldsbrott vilket gör att straffets längd ska motsvara straffvärdet. Alltså tre års fängelse.