Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre års fängelse fastställt i hovrätten

Annons

Samtidigt fastställs skadeståndsbeloppen på totalt 225 000 kronor till tre unga flickor, som varit utsatta för mannens sexuella aktiviteter.

Hovrätten har också bestämt att malungsbon, som suttit häktad sedan i mitten av januari, ska hållas kvar i häktet tills fängelsestraffet får verkställas.

26-åringen ville i sitt överklagande att domen skulle ändras till skyddstillsyn med vård, eller ett kortare fängelsestraff, samt att skadeståndsbeloppet skulle reduceras med 170 000 kronor.

Enligt domen har 26-åringen haft oskyddat sex med en blott 13-årig flicka, som bara skulle sova över hos honom. 26-åringen uppgav att han inte kände till att flickan var under 15 år.

Han ville i första hand att åtalet i det fallet skulle ogillas eller i andra hand bedömas som sexuellt utnyttjande av barn. Han ansåg heller inte att han skulle betala något skadestånd till flickan.

26-åringen fälldes även för sexuellt utnyttjande av barn samt sexuellt utnyttjande av underårig.

Han har vid upprepade tillfällen haft sex med två andra flickor som varit 13-14 år. I det ena fallet hade det pågått under ett par års tid.

Mer läsning

Annons