Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V75-tävlingar på Dalatravet Romme serveras under lördagen

Hemmabanans stora affischnamn Jörgen Westholm är naturligtvis en frontfigur.
Han startar under eftermiddagen inte mindre än sju hästar från stallet.

Annons

– Men tyvärrså har våra V75-hästar inte haft turen på sin sida när det gäller spårlottningen, menar Jörgen direkt då vi inleder vårt samtal.

Han fortsätter:

- Ponce de Leon i avdelning sex hade tveklöst haft chans att blanda sig i striden om en topplats med ett framspår. Nu bjuds bricka tolv vilket i klartext innebär atthan är bortlottad och det är bara att förlita sig på turen.

Ändå är det inte så att vi kan räkna bort Jörgen den här lördagen. Utanför V75 i de s.k. ramloppen ser det betydligt merintressant ut.

- Ja såväl Flash Hammering (lopp 4) som Alorac Mathbell (lopp 12) är hästar som med klaff på vägen är aktuella för en plats i segerstriden. Överlag har hela stallet form så även om det inte blir V75-segrar bör det bli en inkomstbringande lördag. Glöm förresten inte bort Withma (lopp 3) som senast satt fast i Sto-SM och har toppform, fortsätter han.

Travåret 2016 är ett av Westholms allra bästa. Hans målmedvetna satsning på såväl kvalitet i stallet som på sin träningsanläggning har tveklöst gett resultat.

Under året har hästarna så här långt, 2,5månad kvar av året, sprungit in 9,1 miljoner och det är siffror som inger respekt. Tveklöst kommer man att passera 10 miljoner strecket vilket ärstrålande siffror. Men siktet är inställt på att slå det gamla rekordet 11,6miljoner från 2009.

- Och det är på håret att vi klarar men vi skall i varje fall jobba för det. Däremot är det redan klart med att vi straffar segerprocenten och även antal segrar till stallet.

- Det har hänt otroligt mycket roligt under året men det är ändå Odin Tabac’s SM-seger som man bäst kommer ihåg. Vi skall komma ihåg att hans karriär ansågs över men han kom tillbaka till en topphäst tack vare att vi tog de rätta besluten.

Verksamheten för Jörgen är fördelad mellanden egna gården (tre sammanslagna egendomar) utanför Sala. Där finns plats försom han själv säger hur många hästar som helst. 70 boxar och 50 lösdriftshagarfinns det i nuläget men hos team Westholm finns alltid nya projekt på gång.

Anläggningen som totalt i nuläget innefattar 70 hektar åker inrymmer mängder av stora (och små) hagar. Det finns rakbana, långsamslingor och något så unikt som träningsmöjligheter under tak.

- Och vi håller dessutom på att färdigställa två rundbanor, 1100 meter långa, medvarierande underlag.

Det räcker dock inte med verksamhet i Sverige utan sedan ett antal år har man också en filial i Frankrike. I nulägetrymmer stallet på träningsanläggningen Gros Bois 8 hästar, men till vinternutökas det till 13-14 hästar med tre skötare.

Verksamheten där nere har varit strålande i alla år och när man som svensk besöker Parisanläggningen säger franska travvänner direkt Qui Monsieur Westholm!

Jörgen har tveklöst blivit ett stort manhos de annars så kräsna fransmännen men kanske har han två hästar att tacka för den respekt som han har där nere. Super Light som vid fyra tillfällen tog sigtill Prix d’Amerique och Criks Hurricane som slog fransmännen i deras egendisciplin Monte.

I år har det varit hästar som Rocky Winner, 800 000 kr, och Apollon de Kacy, 1,1 ,miljon, som har varit de tongivande på fransk mark.

Den stora satsningen drar igång i takt meddet franska vintermeetinget som inleds i december. Det är då de stora pengarnafördelas.

Men innan dess är det V75 på hemmabanan Romme och då räknar i varje fall vi med framgångar för stall Westholm.

Mer läsning

Annons