Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Trasselsudden" besvärlig för dyslektiker

Jag hänvisar till en tidigare insändare om vissa kommuners självsvåldighet att ersätta våra fina kommunvapen med en "trasselsudd" i kommunnamnet. Även riksheraldikern har reagerat negativt på dessa dumheter.

Jag är själv dyslektiker, vilket innebär att jag har stora lässvårigheter och det finns många fler människor runt om i länet som lider av samma besvär som jag.

När nu vissa kommuner har beslutat att sätta in "trasselsudden" i stället för "A" i kommunnamnet har jag stora problem med att tolka vad som står. Jag läser "ORShäst", "Ghästgnef", "FhästLUN", vilket gör det oerhört svårt för mig att få ett klart intryck av vad som står skrivet.

Har någon ansvarig inom respektive kommun över huvudtaget tänkt på oss dyslektiker? Jag anser att en sådan ändring av ett kommunvapen inte ska få ske utan att kommunens invånare fått vara med och bestämma.

Bo Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare