Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trängsletbranden åter innanför begränsningslinjerna: "Vi har en tuff onsdag framför oss"

 
Skogsbränderna i Dalarna 2018
Visa alla artiklar

Sent på tisdagskvällen lyckades brandmännen åter bekämpa tillbaka skogsbranden norr om Trängslet i Älvdalens kommun. Branden är nu åter innanför begränsningslinjerna.

Annons

– Natten var varit förhållandevis lugn. Branden har bekämpats tillbaka innanför linjerna och vi har lyckats lägga slang runt hela branden, säger Frida Hvit, kommunikatör för Mora Brandkår, vid klockan 07.40 på onsdagsmorgonen.

Under tisdagskvällen fick man hjälp av vattenbombplanen.

– Det var fyra plan i gång samtidigt, samt flera helikoptrar. De körde för fullt fram till klockan 23, samtidigt som branden även bekämpades av markpersonal. Sedan fick planen och helikoptrarna vila, så att de sparar flygtimmar. Vi vill kunna använda dem mer under dagtid då de ger mest effekt, säger Frida Hvit.

Onsdagen verkar bli väldigt torr och varm.

– Det har vi räknat med och planerat för, att vi har en tuff onsdag framför oss med byvindar som kan ställa till det. Själva brandbekämpningen kommer att pågå ungefär som i går, säger Frida Hvit.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips