Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trångbott gym blev större

I dag smygöppnade Friskis & Svettis sitt nya, dubbelt så stora gym i Borlänge.
– Det känns spännande och nu ska det väl gå att träna även efter klockan 16, säger Christoffer Nordkvist, en av motionärerna.

Planerna på ett nytt gym och en renovering av hela anläggningen har funnits i flera år. Först tänkte Friskis bygga på en till våning, men sedan beslutade man att ta över delar av Onoffs lokaler.

– Det här blev bättre eftersom vi nu slipper dela av verksamheten i två våningar, säger gym- och lokalansvariga Björn Sjöberg.

Även om några finjusteringar behöver göras den närmaste tiden, så är etapp ett i renoveringen efter ett halvårs bygge nu så pass färdig att gymet kunde smygöppnas i dag. Gymdelen har blivit dubbelt så stor, från 300 till 600 kvadratmeter, fått bättre ventilationsanläggning och en mängd nya maskiner och redskap.

Gymet är uppdelat i olika avdelningar med glasväggar emellan så att motionärerna kan se vad de andra gör i till exempel spinningrummet eller det nya cirkelgymet.

– Vi hoppas att det ge energi och inspirera till att prova nya träningsformer.

Enligt Björn Sjöberg kommer Friskis, när allt är klart, att ha uppfyllt de i särklass vanligaste önskemålen från medlemmarna.

– Det är att det inte ska vara några köer till maskinerna, att det ska finnas en stor funktionell yta och bättre ventilation.

Ebba Ågren som tränat på anläggningen i nästan ett år var nöjd i går efter att ha provtränat.

– Det är öppet och jättefint. Jag gillar att de skrivit sina motton på glasväggarna och nu verkar det som om det finns allt här, säger hon.

Den stora invigningen väntar föreningen med att ha tills i december eller januari när hela anläggningen är klar. Den blir då dubbelt så stor med en total yta på nästan 2 700 kvadratmeter. Det gamla gymet byggs om till en mindre gympahall och dessutom renoveras hela receptionsavdelningen.

– Det kommer att bli fler öppna ytor och en stor cafédel där man kan träffas runt träningen. Mötesplatser är jätteviktiga och sådana har varit efterfrågade, säger Björn Sjöberg.

Kostnaden för renoveringen slås ut på lokalhyran under tio år. Föreningen får nu betala dubbel hyra i tio år, det vill säga fyra miljoner kronor per år, något som också märks på avgifterna.

– Ja, vi har fått höja dem någon hundring per år, säger Maggan Berglund som är verksamhetschef.

Idrottsföreningen har i dag 5 406 medlemmar och hoppas på fler.

– Visionen på sikt är 7 000, men det viktigaste är att vi har kvalitet på det vi erbjuder, säger Björn Sjöberg.