Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränarna hoppar av

Fem raka förluster blev för mycket för IBF Hedemoras tränarduo.
Efter genomklappningen hemma mot Uppsalalaget Livets ord valde Jarmo Holmstedt och Johan Morelius att hoppa av.
– Det känns som att energin har tagit slut, säger Johan Morelius.

Klubben har ännu inte hittat någon ersättare, så i fredagskvällens hemmamatch mot Surahammar får lagkapten Mattias Kokkonen räkna med att ta på sig ett större ansvar.

– Vi har mycket kunskap i gruppen och ska göra det bästa av situationen. Som lagkapten är jag självklart beredd att bidra till att vi löser det så bra som möjligt, säger Mattias Kokkonen.

Inledningen har varit tuff för IBF Hedemora som är jumbo i division 1 södra Norrland med endast tre inspelade poäng.

– Poängmässigt är det inget vidare, men egentligen är det bara sista matchen som har varit riktigt dålig. Att vi förlorade borta mot Hagunda var ganska väntat och sedan är det tre förluster i sudden death, det är matcher som vi lika gärna hade kunnat vinna.

Jarmo Holmstedt och Johan Morelius fick nog och hoppade av efter den senaste förlusten, hemmamatchen mot Livets ord som slutade 6–11 efter en kollektiv kollaps i sista perioden (2–7).

– Det är ett beslut som har växt fram. Kraften och energin har tagit slut och jag vill lägga mer tid på jobb och familj. Dessutom känns det som att grabbarna behöver höra en ny röst, säger Morelius.

I två säsonger var Holmstedt/Morelius en framgångsrik ledarduo i IBF Hedemora.

– Det har varit en bra tid och föreningen har alltid uppträtt professionellt och stöttat oss, till och med nu när vi tog det här beslutet.

Vem som ersätter duon är i dagsläget inte klart. Enligt uppgifter har klubben redan fått ett par nej tack.