Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränaren kan stoppa Moras supervärvning

Mysteriet kring Denis Golubev fortsätter.
Transferkortet är inte påskrivet – och nu kräver Kazans nye tränare att supertalangen ska vara med på klubbens camp.
– Allt var klart innan det här, säger agenten Leif Nilsson.

Denis Golubev skulle ha kommit till Mora på söndag. Men nu tar såpan kring JVM-stjärnans utlåning till Mora IK en ny vändning.

DT-sporten kan avslöja att Kazan ännu inte skrivit på något transferkort – och tänker inte göra det förrän nye tränaren Vladimir Krikunov bedömt Golubev på klubbens camp.

– Det dröjer tack vare tränaren. Han har satt stopp för det här. Han bestämmer och vill se honom först. Man vet aldrig med Krikunov, han är en speciell tränare och kan få för sig saker, säger ryssens agent Leif Nilsson och fortsätter:

– Men vad ska man göra? Han tillhör Kazan och vi kan inte göra något åt det. Det var klart att han skulle åka innan det här. Att det här nu kommer är otur.

Transferkortet måste vara ifyllt och godkänt för att spelaren ska kunna komma till Sverige och spela matcher.

Kan Kazan ändra sitt beslut om utlåningen?

– Självklart finns den risken, men den är väldigt liten. Jag kan inte se att han ska kunna ta en plats i Kazan med alla spetsspelare som finns.

Nilsson påstår dock att Golubev själv är inställd på att spela i Mora.

– Han vill inget annat och förstår själv att han behöver minst en säsong till att utvecklas för att kunna ta en plats i KHL.

– Jag tror han spelar i Mora, fortsätter agenten.

Det verkar vara väldigt mycket "tror" kring Golubev?

– Har man sagt ja räknar man med ja. Självklart kan klubben ändra sig, men jag har svårt att tro det. Kazan har redan sagt ja.