Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränare sågar IBF Falun trots vinst

Kvartsfinalrepris från i våras och IBF Falun vann enkelt.
Trots det är tränaren kritisk.
– Det är mediokert, säger Andreas Lundmark efter 6–2-segern mot Helsingborg.

23–12 i skott och 6–2 i mål.

IBF Falun städade av Helsingborg utan problem hemma i Falu Kuriren Arena på söndagskvällen.

Trots det var inte tränaren helt nöjd.

– Det är mediokert. Lite träningsmatch. Vi spelar med handbromsen i fortfarande, säger Andreas Lundmark.

Falun fick trots allt en kanonstart på matchen.

Eric Björk piskade in 1–0 efter 24 sekunder – men sedan hände inte särskilt mycket förrän Alexander Rudd skciakde in 2–0 precis innan periodvilan.

– Det är väl naturligt, men jag tycker att vi borde släppa på handbromsen snart. I alla fall när vi har en ledning att gå på. Jag tror det är kvalitén i passningsspelet, säger Andreas Lundmark.

i andra perioden ökade Falun tempot, och radade upp bra målchanser.

Faluns förstafemma med Rasmus Enström, Alexander Rudd och Alexander Galante Carlström gjorde 3–0 och 4–1 – och varje gång trion var på planen skapades jättelägen.

– Vi skapar en del, men jag vill ha det trippla eller fyra gånger så mycket chanser. Jag kanske har höga krav på de här killarna, men de ska ju räknas som några av världens bästa spelare, några av dem, och då kan man ha krav på dem.

Helsingborg spelade defensivt och ställde upp – men i sista perioden började det chansa lite och ökade skottskörden från de två första perioderna från fem skott till totalt 12.

Men den sista perioden blev bara en transportsträcka för IBF som tog tredje raka segern.

– Tempot går ner, och lite segt faktiskt, men stabilt från vår sida. Helsingborg har fått en knackig start. De är lite handbroms och lite försiktigt hos dem också. Det kanske är naturligt för dem också. De kan mycket bättre än så här, säger Andreas Lundmark.