Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränarbyte i Djurgården

Dubbeljobbet är över för Charles Berglund.

Han kliver av tränarjobbet i hockeyallsvenska Djurgården som nu byter tränare för tredje gången under 2012. Berglund kommer att jobba vidare enbart som sportchef.

– Det var naivt av både mig och föreningen att tro att det skulle funka, säger Berglund till TT om dubbeljobbet.

I stället kommer Tony Zabel att ta över som huvudtränare med Mats Bäcklin som assisterande.

Båda har varit assisterande tränare till Berglund.

Det blir andra gången i år som Zabel flyttas upp som huvudtränare. Han tog också över när Hardy Nilsson sparkades i slutet av januari för att rädda kvar Djurgården i elitserien. Men efter bara två trepoängare på 13 matcher blev det spel i kvalserien.

Där petades Zabel och "Challe" Berglund tog över. Utan effekt.

Det ska det bli nu.

– Nu har vi 31 matcher kvar att spela och då hade han 13 matcher och det är lite skillnad. De förutsättningar han fick då var väldigt dåliga, säger Berglund.

Efter förra säsongens degradering har Djurgården fortsatt att underprestera. Efter 21 matcher ligger laget på tionde plats och har bara tagit sju trepoängare. Det skiljer tolv poäng upp till en direktplats till kvalserien.

"För simmigt"

Berglund säger att hans sits på dubbla stolar är den stora anledningen.

– Jag tycker vårt ledarskap har varit alldeles för simmigt. Jag har fladdrat mellan olika saker och det har blivit svårt för Tony och "Bäckis". Jag tycker det finns mycket mer kapacitet i dem än vad vi fått ut, säger Berglund som säger att han tagit beslutet efter diskussioner med andra i ledningen.

För bara drygt en vecka sedan gick Berglund ut och berättade att han skulle lägga sportchefsjobbet åt sidan och bara fokusera på tränarjobbet.

– Det funkade inte. Det finns ingen som tar hand om de saker som måste göras och det blir liggande. Då funkar inte verksamheten, säger Berglund som ger sig själv underkänt i rollen som tränare:

– Vi har inte vunnit tillräckligt många matcher och det ligger på mig som huvudansvarig. (TT)