Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trakasserad kvinna får skadestånd

En 58-årig man i Krylbo har dömts till dagsböter för ofredande. Han ska även betala skadestånd till en kvinna som känt sig trakasserad.

Den 58-årige mannen och kvinnan hade tidigare haft ett förhållande. Enligt domen fortsatte mannen att höra av sig till kvinnan och köra förbi hennes bostad, trots att hon sagt att hon inte ville ha mer med honom att göra. Ibland stannade han till utanför kvinnans hus flera gånger om dagen och lade brev i hennes brevlåda.

Kvinnan har förklarat att hon kände obehag och att hennes barn var rädda för mannen. Till slut gjorde hon en polisanmälan och mannen fick kontaktförbud. Sedan dess har han inte synts till.

Mannen förnekar dock att han ofredat kvinnan. Anledningen till att han körde förbi var att han ofta besöker en närliggande bilverkstad och att han har en kompis som bor i närheten.

Men Falu tingsrätt anser att mannen måste ha förstått att kvinnan skulle uppleva hans kontaktförsök som negativt. Mannen dömdes därför till 50 dagsböter à 50 kronor och 5 000 kronor i skadestånd.