Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikverket gjorde lyft för nya lokaler

Trafikverkets flyttkarusell i Borlänge närmar sig slutet.
Ett synligt bevis på detta blev måndagens taklyft vid huvudkontoret.
Innergården glasas in som en del i verkets samlokalisering.

Annons

På måndagsmorgonen lyftes taket på plats. Innergården i anslutning till lunchrestaurangen glasas in och blir av samma snitt som den som finns i Teknikdalen

– Vi ska bygga en liten konferensdel för externa gäster där man kan ta emot folk utan att ta in dem innanför vårt skalskydd. Man ska kunna äta lunch och fika i rummet, som även kan användas som en samlingssal. Det kan vara 200 personer där, berättar Björn Skoglund, som under snart två år arbetat med Trafikverkets lokalsamordning.

Han konstaterar att investeringen är ett delprojekt i den större lokalombyggnaden - och flyttkarusellen.

– Det ligger i vår samlokalisering att utnyttja utrymmena på ett bättre sätt. I förlängningen är det ingen kostnad, vi ska tjäna pengar på att vi lämnar ett antal adresser i Borlänge. Vi samlas i stort sett på Röda vägen och i höghuset vid Jussi Björlings väg. Det blir de enda fastigheter vi kommer att ha är i Borlänge.

Några mindre flyttar återstår innan samlokaliseringen är helt genomförd. En del personal sitter ännu kvar vid Wallingatan.

– Min plan är att vi ska ha flyttat klart innan oktober månad är slut, säger Björn Skoglund.

Då är samlokaliseringen i Borlänge, som startade 2010, avslutad.

– Totalt har vi då genomfört nästan 2 000 flyttar. Vi hade även Transportstyrelsen som satt i våra lokaler på Röda vägen, och som nu sitter på Hagavägen. Några har fått flytta mer än en gång.

För Trafikverket som helhet är flyttandet inte klart.

– Vi fortsätter med samlokaliseringar på en del andra orter. Vitsen är att vi ska få synergier och framför allt tjänar vi mycket på att flytta ihop på olika orter i Sverige, säger Björn Skoglund.

Hur blir det med Pylonen?

– Trafikverket har bestämt att museet ska flytta till Gävle. Då frigörs ytor. Den externa konferensdelen blir kvar. Vårt bibliotek flyttar till Pylonen. Den inre delen blir konferensrum.