Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Träffsäker klubb firade

Ett av många vårtecken är att Orsa skytteklubb avslutar sin säsong när det kommer till luftskytte. Nu lämnar de sin källarlokal i förmån för Tallhed och luftgevär ersätts med salongsgevär. Men först blev det prisutdelning.

Orsa skytteklubb går tolv år tillbaka i tiden. De bildades i samband med att man i en källarlokal i Brömsen, bredvid kyrkan, byggde en luftvapenanläggning.

Där håller de till än idag, och Tom Olsson som var involverad i klubben vid start fanns också på plats under tisdagskvällen då man anordnade en prisutdelning och firade att säsongen var över.

– Det här är vår avslutning på luftskyttesäsongen. Vi börjar på hösten och slutar under våren. Nu slutar vi tidigare än vanligt då det är en sådan fin vår, så vi kan börja på Tallhed så fort som möjligt, säger Gunilla Carlsson, aktiv inom klubben.

Tom Olsson berättar att medlemsantalet har varit stabilt sedan starten och man har idag omkring 40 medlemmar.

Men vad gör skytte till en så bra sport?

– Inte minst stärker det din koncentration. Jag har sett på flera av ungdomarna som tidigare haft svårt att koncentrera sig att de fått en bättre koncentrationsförmåga, säger Gunilla Carlsson.

Kewe Johansson och Gunilla Carlsson menar att det finns något meditativt över skytte.

Momentet där man siktar och kopplar bort allt annat för att i en stilla stund få sinnesro, strax innan luften dallrar av att man skickar iväg ett skott, hjälper dig även senare med andra sysslor som inte berör just skytte.

Tisdagskvällen avslutades med fika. Men snart kommer skotten att eka igen, fast denna gång i skogarna omkring Tallhed.