Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Träffpunkt byter ledare

År 1978 blev Lennart Strand ordförande i Mora skyttegille. Efter 35 år kan han dock bara konstatera:
– Jag har hållit på alldeles för länge, säger Lennart och låter nu Anders Weinstock axla manteln.

På den tysta parkeringen utanför Mora elbyrå var det svårt att tro där inne, en trappa ned i ett ombyggt skyddsrum, smattrade ljuden av gevär då Mora skyttegille hade sin tisdagsträff med allehanda ungdomar.

– Jag blev aktiv i Mora skyttegille då mina egna barn började i gillet. Då skulle jag aldrig kunnat drömma om att jag skulle bli kvar här i 35 år. Men att se utvecklingen hos ungdomarna då de blir bättre och bättre, det har sporrat mig, säger Lennart Strand.

Men nu är det slutet av en era då Lennart lämnar sin position. Lyckligtvis lämnar han skyttegillet i goda händer.

– Jag ser fram emot det här med en viss rädsla. Man vill ju inte bli kvar här i 35 år, säger nya ordförande Anders Weinstock och skrattar.

När Anders Weinstock var ung var han själv på Mora skyttegille och hade Lennart som ledare. Historien upprepar sig då Anders nu engagerar sig i gillet för att hans dotter har börjat.

Isabella Hahlin började på skyttegillet julen 2012.

– Det här är jättekul, även om det gick dåligt idag, säger Isabella.

Lennart gav henne några goda råd. För skyttegillets del kommer han även fortsättningsvis finnas till hands, dock inte som ordförande.