Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Traditionell Vasalopps invigning

/
  • Bol Bengt-stipendiet. Den duktiga idrottstjejen Isabelle Jansson, 14 tar här emot Bol Bengt-stipendiet av Mats Skålander Sälens IF i samband med Vasaloppsinvigningen i Sälen som traditionellt hölls i Transtrands kyrka.

Annons

I samband med Vasaloppsinvigningen i Transtrands kyrka delades också Bol Bengts-stipendiet ut och det var Isabelle Jansson som gå i sjunde klass i Ungärde skola i Lima som erhöll stipendiet. Hon är aktiv inom alpin sport. I fjol vann hon "Lilla världscupen" och hon tävlar i både slalom, storslalom, Super-G och störtlopp men gillar storslalom bäst. Hon fick ta emot stipendiet av Mats Skålander som arbetar som Vasaloppsgeneral i Sälen.

Isabelle Janssons farfar Anders Jansson som är mångårig funktionär i Vasaloppet fanns också på plats. Hans uppgift var att överlämna Vasaloppskransen till kranskullan, Eva Svensson, som också fanns på plats liksom kransmasen Lars Suther. Den senare med rötter i Lima, han är nämligen barnbarn till legendariske skidåkaren Lima-Hansson.

En kör med nio konfirmander medverkade också vid invigningen i Transtrands kyrka och kören leddes av Johan Eriksson. Det blev som vanligt en mycket ljus och vacker invigning inför den välfyllda kyrka.

Mer läsning

Annons