Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toyota återkallar 2,8 miljoner bilar

12 710 Toyotabilar i Sverige återkallas sedan man upptäckt fel med styrmekanismen och vattenpumpen.

Annons

Japanska biljätten Toyota återkallar totalt 2,8 miljoner bilar världen över på grund av problem med styrmekanism och vattenpump.
I Sverige gäller det 12 710 bilar.
Återkallelsen gäller totalt 13 modeller som sålts mellan augusti 2000 och januari 2012, bland dem hybridbilen Prius, enligt en anmälan till Japans transportdepartement. 1,5 miljoner av bilarna ska ha sålts i Japan, rapporterar Reuters.
För Sveriges del gäller det bilar av märkena Toyota Prius, Corolla och Avensis.
– Nu skickar vi brev till våra kunder och ber dem komma in för kontroll, säger Toyota Sveriges informationschef Bengt Dalström till TT.
När kunden fått brevet ombeds han ta kontakt med sin lokala Toyotaverkstad och bestämma en tid.
– Kontrollen går snabbt och om en eventuell åtgärd behövs tar det mellan 1 och 1,5 timme, säger Dalström.
I grannländerna Norge och Danmark återkallas närmare 20 000 respektive 23 000 Toyota-bilar för kontroll, skriver NTB och Ritzau.
För bara en månad sedan återkallade Toyota 7,4 miljoner bilar på grund av en fönsterhiss som riskerar att orsaka bränder. Den gången berördes 19 000 bilar i Sverige av modellerna RAV 4, Yaris och Corolla tillverkade under perioden 2005–2010. (TT)