Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tove siktar på nytt guld

Tove Alexandersson har haft en tävlingsintensiv höst och har tagit fyra SM-guld på fyra försök hittills.

På lördag är det dags för säsongens sista SM-tävling; ultralång-SM och Stora Tuna-tjejen är laddad.

– Det har känts väldigt bra den senaste perioden och det är riktigt kul att tävla i Sverige, säger Tove.

De senaste två veckorna har sistaårsjunioren sopat banan med konkurrenterna och vunnit både långdistansen och medel i D20-klassen, samt avgjort D21-stafetten där hon förde hem segern åt sin klubb Stora Tuna IK. Några veckor tidigare vann hon även natt-SM.

– Jag börjar bli lite sliten i kroppen, men det ska gå att behålla formen de tävlingar som är kvar, säger Tove.

Mentalt är hon däremot inte sliten och ser fram emot sin sista SM-tävling som junior.

– Jag ser mest fram emot att få springa långt och länge. Jag har inte sprungit ultralång-SM på några år så det ska bli roligt.

Ultralång-SM avgörs mellan Fredriksberg och Vansbo i kuperad vildmarksterräng. D20-banan mäter 14 km och de långa banorna i kombination med tuff terräng blir en utmaning för löparna.

Tävlingen avgörs med gemensam start klassvis på lördags förmiddag och i startfältet finns många landslagslöpare; Annika Billstam, OK Linné, är favorit i D21-klassen och i H21 kan det bli en spännande kamp mellan de nyblivne svenska mästarna Gustav Bergman, OK Ravinen (långdistans) och William Lind, Malung OK Skogsmårdarna (medeldistans) på den 23 km långa banan.