Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tough Race anordnar supersprint

I samband med Scandinavian Outdoor Games på Lugnet i Falun håller Tough Race en supersprint.
– Det blir samma upplägg som en längdskidåkningssprint, säger Henrik Josefsson.

Under hösten meddelade Henrik Josefsson och Anton Trotzig, initiativtagarna av den krävande hinderbanan Tough Race i Dalsjö, att det blir en fortsättning för tävlingen även nästa sommar. Datumet för detta blir den 11 juli men redan den 31 maj medverkar Tough Race på Scandinavian Outdoor Games på Lugnet i Falun.

– Vi anordnar en supersprint på SOG:s avslutande dag. Det blir en intensiv tävling på lite drygt en kilometer. På Tough Race gick de snabbaste i mål på 39 minuter, men här blir det snarare mellan fem och tio minuter, säger Henrik Josefsson.

Upplägget påminner om en sprint på längdskidor.

– Det blir kvaltävlingar på förmiddagen och sedan kvartsfinal, semifinal och final. Finalisterna kommer att genomföra totalt fyra lopp, berättar Henrik Josefsson.

Vid årets Scandinavian Outdoor Games medverkade Tough Race med en barnbana och det blir en fortsättning även 2015, både på lördagen och på söndagen.

– Det var efter att vi var med i somras som idén föddes att även göra något för de vuxna. Scandinavian Oudoor Games är ett fantastiskt format som lockar massor av deltagare och publik, säger Henrik Josefsson.

När kan man anmäla sig till den här supersprinten?

– Det är inte klart ännu, men man kommer att kunna göra det via vår hemsida toughrace.se.

Hur är intresset för sommarens Tough Race?

– Det är stort. Vi kommer att utöka antalet deltagare till 2015 och vi har redan fått in fler anmälningar nu än vad vi hade fått i mars, till årets tävling, säger Henrik Josefsson.