Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Totalstopp på vägar mellan Falun och Borlänge

Morgonens kraftiga snöfall stoppade trafiken helt mellan Falun och Borlänge. Både på riksväg 50, länsväg 293 och flera småvägar blev det stopp i trafiken.

På riksväg 50 i Karlsviksbackarna fastnade flera lastbilar i riktning mot Borlänge.

- Det stod lastbilar i hela högerfilen i Karlsviksbacken. En buss som skulle köra om fick också stopp, säger Andreas Andersson som själv blev påkörd bakifrån när han skulle filma kaoset.

Trafiken blev stående på riksvägen i timmar.

- Klockan tio började trafiken släppas på igen, säger Bo Eriksson vid polisen i Dalarna.

Även i höjd med Ornäs blev det stopp på riksvägen när en lastbil inte kunde köra vidare. Bilister vittnar om att de fått vänta på platsen i över en timme. Vid 10.30-tiden pågick bärgning av lastbilen.

Många bilister valde att köra länsväg 293 mellan Falun och Borlänge istället. Även där blev det dock totalstopp i trafiken i båda riktningarna när en lastbil halkade och hamnade tvärs över vägen.

- Vi har använt en cykelbana som bilarna fått köra växelvis på, säger dalapolisens Bo Eriksson.

Vid halv elva på förmiddagen var det ännu stopp på vägen.

- Vi har bekymmer där, säger Bo Eriksson.

Många har förgäves också försökt köra småvägarna mellan Falun och Borlänge. Bilar har dock fastnat och inte kunnat köra vidare.

"Min man körde över Olsbacka. Totalt livsfarligt", skriver Karin Svens på DT:S Facebooksida.

Här blir Andreas Andersson påkörd. Se den spektakulära filmen här