Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Totalseger för Robin Wallner i europeisk mountainbike-cup

Robin Wallner från Sågmyra tog hem totalsegern i European Downhill Cup. Mountainbiketävlingarna har pågått sedan i maj, och med en jämn prestering över säsongen tog han med god marginal hem vinsten, trots en tredjeplats i finalåket.

European Downhill Cup är uppdelad i sju delar och har pågått mellan maj och september. I helgen hölls de sista tävlingarna i Todtnau i Tyskland, då Robin Wallner kom på tredje plats i finalen. Under säsongen har han placerat sig så pass bra, att tredjeplatsen i Todtnau räckte mer än väl för att han skulle koras som cupens bäste åkare.

– De sista två tävlingarna har det varit en väldigt tajt strid. Att vinna är grymt roligt, och det känns kul att jag kunnat köra bra hela vägen, säger Robin Wallner.

Hans främsta deltävling var i Pila, där han kom på första plats. Han har också flera tredje– och fjärdeplaceringar.

– Åkmässigt var Pila den absolut bästa tävlingen, men de två senaste har det varit mycket press och jag är stolt över att ha kunnat leverera. Det var väldigt nervigt innan finalen i dag (söndag). Allt hängde på det sista åket, men en tredjeplats räckte för att vinna.

I veckan återvänder han till Sverige för välförtjänt vila.

– Det har varit väldigt intensivt. De senaste sex-sju veckorna har jag tävlat varje helg, så det ska bli jätteskönt att komma hem.