Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Torrsegling på Olympic Day men Johannes siktar på OS

De drygt 130 barn som var med på Olympic Day i torsdags fick träffa några svenska idrottsmän som tävlat i os, men de fick också möte en idrottare med sikte på ett framtida OS, moragrabben Johannes Pettersson som är en duktig seglare.

Annons

– Mitt största mål är att få segla os men även andra regattor som American cup och Volvo ocean race, då han var med på Olympic Day och visade hur en segelbåt fungerar.

– Vi skulle helst ha provat att segla på riktigt, men en tum tjock is stoppade de planerna, berättade Johannes pappa, Anders Pettersson som är ordförande i Mora segelsällskap.

Segelsällskapet brukar ha cirka 60 elever på seglarskolan på somrarna. I torsdags var det tio barn som intresserade sig för seglingen och som vill vara med på seglarskolan.

Johannes började på seglarskolan då han gått ut trean, tio år gammal.

– Jag fastnade direkt, säger han. Johannes har tagit guld i junior SM två gånger och brons en gång. Nu går han på seglargymnasiet i Motala.

– Deltagande i OS är ett gemensamt mål för alla på skolan, förklarar han.

Olympierna som var med på Olympic Day var Lassi Karonen, rodd, Markus Oskarsson, kanot, Jalmar Sjöberg, brottning, Nathalie Larsson, skytte och Johan Röjler, skridsko.