Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Topptrav på Romme i kväll

Det är en smaskig V65-omgång att sätta tänderna i – den på Romme i kväll.
Toppsport i flera avdelningar där vi avslutar med Sanity mot Rakas och Up Date Hoss i den sista avdelningen.

Annons

Jag tar ställning och spikar Sanity! Dessutom blir det spik på Samuel Rehns My Hook i den fjärde avdelningen. En högkapabel häst med bra utgångsläge.

Fina treåringar dyker upp i V65-5. Här blir Noble Night mångas spik, men spår två i volt känns inte optimalt och jag streckar två till på kupongen.

Kallbloden har även ett par fina lopp. Inom V65 gör treåringarna upp och hemmlöftet Stjärnsporren gör comeback. Avsaknad av lopp och flera bra emot gör att jag garderar – men nog håller man en extra tumme för Bjurs-hästen.

V65-förslaget (588 rader):

V65-1) 1-2-3-5

V65-2) 2-3-9-11-13-14-15

V65-3) 2-9-10-11-12-13-14

V65-4) 4 My Hook

V65-5)1-2-5

V65-6) 1 Sanity

DD-förslaget (3 rader)

DD-1)1-2-5

DD-2)3 Sanity

Spikarna:

4 My Hook (lopp 6, V65-4) blir min första spik i omgången. Hästen har utvecklas för varje start och senast på Gävle var han riktigt, riktigt bra. Tidig ledning och slut?!

1 Sanity (lopp 8, V65-6, DD-2) var inte sig lik på Bergsåker senast men från stallet var man nöjda med ett jobb nyligen inne på Solvalla. Spetsat från innerspår förr och jag tror att han leder runt om.

Låset:

Lopp 7, V65-1, DD-1 är ett lopp för treåringar. Notera att de flesta av hästarna bara startat bakom bil på slutet och nu är det volt. 2 Noble Night och 5 Chapeau har därmed lite kniviga spår att brottas med. Felfritt gör de upp om segern tillsammans med 1 Mellby Apollo som jag tror är spetshästen i loppet. Tre streck räcker långt.

Felstreckat:

5 Dora East (lopp 3, V65-1) har visat lite smygform på slutet. Tränare Ramberg överlåter tömmarna till Sören Eriksson den här gången och med en smygare i det längsta kan hemmahästen vara en riktig "susare" direkt i V65-inledningen.

11 Finstad Jerken (lopp 5, V65-3) gjorde ett bra intryck senast han gästade Romme. Jag hade runt 29,5 på honom sista rundan och då såg det inte helt tomt ut i mål. En titt i strecklistan visar att han trots det verkar bli lite bortglömd.

12 Causton (lopp 6, V65-4) har mest bara galopperat på slutet. Visserligen såg han i övrigt rätt bra ut igen senast och kapacitet finns, men så länge han har galoppskorna på sig så känns han intressant att gå emot – särskilt som han blir hårt streckad på V65.

Westholm:

Som vanligt när det travas på hemmabanan har Jörgen Westholm ett gäng hästar till start. Här kommenterar han kvällens hästar;

– 12 Exclusive Zon (lopp 2) är en fin häst som gjorde det hon skulle i kvalet. Tyvärr fick hon ett svårt läge i debuten, men löser det sig lite efter vägen tror jag hon kan vara långt fram.

– 6 Ninepoints Avalon (lopp 3, V65-1) har varit borta ett tag och behöver lopp i kroppen innan formen sitter där. Dessutom möter hon några hästar som är för bra. Hon känns inte som något för vinnarspelarna.

– 1 Nadir Grif (lopp 6, V65-4) var lite seg senast men är bra i jobben igen. Läget är fint. Dock möter han några riktigt bra hästar. Bland annat har jag stor respekt för Samuel Rehns häst.

– 11 Eldvin (lopp 9) gick bra efter galoppen senast och känns fin. Han är inte att lita på men i ett felfritt lopp tror och hoppas jag att han är med långt fram.

– 9 Gyllenberg (lopp 10) kvalade på bra sätt och är en häst med fart i benen. Alltid chansartat med ett bakspår i debuten men stämmer det bara till lite efter vägen så räknas han.

– 10 Carmela Corleone (lopp 12, V3-2) har bara gått sådär på slutet. Normalt sett duger hon och distansen funkar. Ska prova lite nytt upplägg för henne i kväll. Vi får se om det gör susen...

– 10 Navigator Sib (lopp 13, V3-3) är ett spännande nyförvärv tycker jag. Kvalade på bra sätt och bör kliva iväg från spår två. Några duktiga på startvolten, men jag tror han kan duga en bit i varje fall.

V3-omgången:

V3-spelet avslutar kvällen som vanligt. Jag inleder med att spika 7 Fury Tooma Gillade vad jag såg av Mantorphästen när hon debuterade på Solvalla senast. Hon drog då direkt till ledningen och verkade inte vara tom i mål. Bör kunna spetsa igen och blir svårpasserad.

V3-2 är ett lopp för hästar i poängnöd. Öppen historia där 1 Il Pomodoro visade bra fart mellan galopperna senast på Romme. Vettigt läge och Kihlström upp – min första häst. Glöm inte 4 Gånge Rolf som har bra fart, men så gott som alltid galopperar.

I V3-3 plockar jag med fem hästar. Lennartssons 3 Harvey Tornado möter enklare gäng än vad han gjorde senast och ser ut att vara av rätt sort. Hemmahästen 1 Twigs Unique utvecklas fint och vann säkert från ledning senast – tidig igen. En luring kan 4 Persos Amarula vara om hon klarar spår fyra i starten.

V3-förslaget (30 rader):

V3-1) 7 Fury Tooma

V3-2) 1-2-4-7-8-10

V3-3) 1-2-3-4-10

Loppen utanför:

Lopp 1: Tvååringar är aldrig helt enkla att räkna på i början av karriären. Lennartssons 5 Ninnie Tilly gjorde ett trevligt intryck i debuten som tvåa. Klarade spår två då och bör greja femte nu – vettig utgångshäst om man spelar tvilling. 1 Caddie Indra är ingen tokig sort och spår ett med Kihlström borgar för ett bra lopp. Given i tätstriden. Kontio upp bakom 8 Arctic Excellence, som gick en fin tid i sin debut, känns intressant.

Lopp 2: Orutinerade treåringar. 1 Play It Diablo kvalade nyligen och från perfekt läge med Örjan i sulkyn bör det kunna vara ledning runt om. Synd på läget för 12 Exclusive Zon som annars också gjorde ett bra intryck i kvalet. Men å andra sidan brukar det kunna bli en del galopper i sådana här fält, så Westholm kanske kommer igenom fint. 11 Nici får Kontio i sulkyn den här gången. Knepig typ som bör passa finländaren bra.

Lopp 9: Kallblod utspridda på fem volter. Jag gillar 4 Titan Tabac som kan bli lite bortglömd. Knallar han en 1.27-tid kan en sådan som 13 Hulte Magnus (som nog blir favorit) få svårt att hinna i fatt. Kul spelidé! En annan fin typ är 8 Mofaksan som är ett vettigt platsspel i loppet. Letar man rysarbud kan en felfri 9 Tams Borgöl dyka upp långt fram.

Lopp 10: Orutinerade treåringar igen. Här känns det som att två hästar höjer sig över resten och en tvilling på 6 On Track Piraya och 9 Gyllenberg behöver inte vara fel. Ingen av dem såg plågade ut på bra kvaltider och båda har vettiga utgångslägen. 7 Quadrille låter det annars rätt bra på från Walmann-stallet och hon är luringen i loppet. Ett tänkbart platsspel från fint smygläge är 8 Joakim Flax.