Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tony Rickardsson designade Masarnas nya bana

Inför seriepremiärstarten har Masarna tagit hjälp av en speedwaylegend. Tony Rickardsson har designat den nya banan på Brovallens arena.

Funktionärer och andra frivilliga har lagt ned tid och energi på att få Brovallens arena klar i tid till . Tillsammans med dem har även före detta världsstjärnan Tony Rickardsson kämpat för att hinna i tid.

– Det är stort för oss att Tony har lagt ned så mycket tid för att få banan färdig, säger lagledaren Stefan "Tosse" Bäckström.

TV: Se det vilda firandet efter att Masarna säkrade elitserieplatsen

Tillsammans med före detta Masföraren Dennis Andersson har Tony Rickardsson designat banan som elitserielagen kommer att köra på under säsongen 2016/17. Tanken bakom banan är att skapa fler omkörningar och därmed en roligare speedway för publiken.

Läs även: Här är Masarnas matcher 2016

Får vi ta del av ritningar eller bilder?

– Nej, det är lite hemlighetsmakeri kring det än så länge, säger Bäckström med ett skratt.

Kommer Tony att vara delaktig även under säsongen?

Ja, han och Dennis Andersson kommer att vara delaktiga. Närmare seriepremiären kommer de att vara med för att hitta åkspår med förarna.

Krönika: "Det här maslaget ska inte behöva åka ur"