Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tonsäkert med Hanna Hedlund

SBB är som bekant ett gäng kompetenta herrar. Det är ruskigt tajt och välspelat, men framförallt finns där en stor portion av spelglädje. Extra credit till trummisen Rolf Andersson som torde vara en av de svängigaste batteristerna i vårt närområde. Greppet att plocka med den rutinerade kammarkören från Forsbacka är riktigt smart. Tillsammans blir bandet och kören en mäktigt stor dynamisk upplevelse.

Hanna Hedlund är säkert en ganska ny bekantskap för många, men faktum är att hon varit med i matchen länge. Hon har nominerats till Guldmasken, synts i diverse populära underhållningsprogram men framförallt medverkat i melodifestivalen två gånger. Frågan är dock om inte Hanna blir mest uppmärksammad för att vara Martin Stenmarks sambo. Ingen ont om herr Stenmark, men det är i sådana fall orättvist då Hanna är en minst lika slipad begåvning som pojkvännen. Dels är hon en grym scenpersonlighet med sin charm och utstrålning, men framförallt en fantastisk och tonsäker sångerska.

Kvällens repertoar bestod främst av gamla evergreensdängor, och publiken bland annat fick ta del av Count Basies stänkare "Whirly Bird" och "New York, New York" - där Hanna fick chansen att besanna en barndomsdröm och agera som Liza Minelli. Hanna lär nog tyvärr inte bli någon ny Minelli, men att vi fortsättningsvis kommer att få se henne på stora scener i framtiden är jag dock helt övertygad om.

TOBIAS ANDERSSON

Hanna Hedlund, Sandviken Big Band, Forsbacka Kammarkör

Stadsteatern, Falun, 10/3

Publik: ca 300