Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomt torg avskräckte inte gästande pirat

Kanske var det för varmt. Eller så var söndag ingen bra vald dag.
För när Piratpartiets Amelia Andersdotter skulle tala på torget i Borlänge var det bara Jussi Björlingstatyn som var på plats.

Piratpartiets EU-parlamentariker Amelia Andersdotter är just nu ute på en fullmatad turné runt om i Sverige, bland annat i Falun, Gävle och Avesta.

– Vi har varit ute varje dag i två veckor och det fortsätter så, berättar hon.

I går var det Borlängebornas tur att lyssna till EU-parlamentarikern. Men Jussi Björlings torg och resterande centrum var folktomt. Vilket inte är någon skräll en söndagseftermiddag.

Men Amelia Andersdotter och hennes partikamrater lät sig inte nedslås, dock skippade hon att tala den här gången.

– Jag vet inte vad jag hade förväntat mig egentligen. Vi går väl runt här och delar ut flygblad till de vi möter, säger hon och passade även på att ta foton på Jussi Björlingstatyn.

26-åriga Amelia Andersdotter har varit politiskt aktiv i Piratpartiet sedan 2006 och varit ledamot i Europaparlamentet sedan 2011.

– All internetpolitik är EU-politik, säger hon.

Varför är internet en viktig fråga i EU?

– För vi har internet på alla platser vi rör oss i vardagslivet och det behövs bättre relation mellan teknik och politik. Kunskap är makt och EU har makten, säger Amelia Andersdotter.

Cybersäkerheten är en stor viktig fråga för människorna i Europa, menar Andersdotter.

– Staten och företagen kan skydda sig, men privatpersoner är oerhört sårbara. Och när det gäller konsumentskyddet så kan EU göra stor nytta, säger hon.

Efter besöket i Borlänge åkte Amelia Andersdotter hem på en snabbvisit, innan det är dags igen att turnera på gator och torg.