Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tommy tatuerar vänner på fritiden

/
  • Tommy har efter mycket övning på grishudar börjat tatuera sina vänner. Foto: JAKOB WESTBERG.

Annons

Tommy är en helt vanlig 19-årig kille som bor med sin familj och går i skolan på dagarna. Han är konstnärligt lagd och gillar att måla och rita. För ett par år sedan köpte han ett tatueringskitt på internet, och började tatuera sina teckningar på grishudar.

- Det är verkligen inte så lätt som det kan verka. Att tatuera kräver lång tid av träning och studier, förklarar Tommy.

Efter mycket träning med goda resultat började Tommy tatuera sina närmaste. Han fick god respons. Ryktet om hans skicklilghet spred sig, och snart hade han en rullande verksamhet.

- Jag är väldigt glad att det gått så bra. Allt var ju bara en kul grej från början, men när det började flyta på ville jag såklart fortsätta, berättar Tommy.

Tommy tatuerar ungefär en gång i veckan. Förutom kompisar tatuerar han vänners vänner och föräldrar. Verksamheten han driver är illegal, men orolig för att åka fast är han inte.

- Jag är väldigt noga med att allt är rent. Det är extra viktigt eftersom det inte är lagligt, säger han.

När kunder kommer till honom med en skiss tatuerar han den varthelst kunden önskar. Har kunden ingen skiss ritar Tommy några förslag. Det ger folk en chans att få en helt unik tatuering. Pengarna han tjänar går till kläder och ny utrustning.

- Folk går till mig för att jag är känd för att vara duktig och noga. Dessutom är priserna lägre hos mig än hos "riktiga" tatuerare.

Tatuerandet ser Tommy just nu som en kul grej, en del av hans fritidsintressen. I framtiden har han planer på att öppna en egen studio, efter att ha rest och sett världen.

- Efter gymnasiet kommer jag nog att fortsätta tatuera, i alla fall när jag är på hemmaplan, avslutar han.

Fotnot: Tommy heter egentligen något annat.

CALLE TIBBLIN

Mer läsning

Annons