Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tommy Johansson

För några veckor sedan tog jag upp telefonen ur fickan... fått ett sms från min dotter, det verkar som om Tommy har gått bort, några sekunder stod världen still.

Tommy, min fotbollskompis under ett flertal år, min och mina döttrars fotbollstränare …

Vi tränade, spelade och pratade fotboll under -90-talet i Nås IF, dam- och flickfotbollen blomstrade under Tommys engagemang. Mina döttrar fick en fotbollsfostran som ledde till spel i den nästa högsta serien.

För några år sedan träffade jag Tommy igen, på en fackkurs i Brunnsvik.

Vi pratade om gamla tider och han berättade om sina älskade tjejer.

Han var så stolt över Sandra som skulle åka till Turkiet för att jobba och Emma som spelade fotboll. Jag blev så glad över att han berättade om Cely, sin fru, det kändes som om Tommy hittat hem och fått det bra i livet.

När jag i våras fick veta att han drabbats av sjukdom så kändes det fruktansvärt orättvist. Några månader senare möttes vi på Malungs marknad, vi pratade länge, han berättade om sin sjukdom men såg framåt, men inte emot sin femtioårsdag. Han såg ändå pigg och frisk ut, verkade rätt ok.

Därför kom budet om att Tommy lämnat sina nära och kära som en chock.

Jag hoppas att Tommy får använda sin tränarkompetens någon annanstans, för en grön gräsmatta och en fotboll var Tommys liv.

Inger