Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomma skyltfönster i Cityhuset

Den 26 oktober stängde kaféet 34:an och Sy och Sticka är på väg att flytta för att bli granne med Swedbank.
– Vi har inte klart med några nya hyresgäster i de här lokalerna, säger Håkan Andersson, ordförande i Cityhusets bostadsrättsförening.

Annons

– Vi hade en lösning på gång med ny hyresgäst i 34:an, men vederbörande backade tyvärr ur. Nu kommer vi att annonsera om lokalerna. Vi är öppna för alla förslag.

Men åtminstone en tid framöver kommer alltså ytterligare ett par skyltfönster i centrum att "gapa tomma". Andersson är lite förvånad över att intresset för dessa centralt belägna lokaler inte är större.

– Cityhuset borde vara attraktivt, men även i närområdet finns det ju en del tomma lokaler. Generellt är det väl så att det inte är så många som vågar dra i gång butiker.

Övriga sex lokaler i huset är uthyrda och Håkan Andersson har inte fått några signaler om att fler butikshyresgäster eventuellt kan vara på väg att flytta.

I huset finns också 32 lägenheter, flertalet i form av bostadsrätter, och bostäderna hittar snabbt nya innehavare när de kommer ut på marknaden.

– Det är sug efter lägenheterna, konstaterar föreningens ordförande.