Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tolvan big band spelade i Falun

Under torsdagen kom det skånska storbandet Tolvan big band till Folkets hus.
En bokning i samarbete mellan Musik i Dalarna, Falu jazzklubb och Musik i syd.

– Vi kommer att spela valda delar av Cennet Jönssons tarantulasvit och sedan blir det också en del nyskrivna kompositioner av mig själv, förklarade bandets konstnärlige ledare Helge Albin strax innan bandet börjar soundchecka.

Han säger att storband bjuder på stora möjligheter då man kan arbeta med såväl solister som i grupp, men att Tolvan big band inte är ett storband i egentlig mening.

– Vi är inget traditionellt storband. Det finns en litengruppskänsla i det vi gör och vi lämnar nog större utrymme för solister än vanliga storband.

Eva Erdman som är producent för Musik i Dalarna säger att man är glada över bokningen och att drygt 200 personer kommer för att se konserten.

– Det är jätteroligt att kunna ta hit gästspel. Oftast sätter vi bara upp egna produktioner och det här sker ytterst sällan. Att vi nu fått hit ett band av den här kalibern är extra roligt.