Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Tokig i Säter" kränkande - nu upphäver PRV varumärkesregisteringen

Den omdebatterade sloganen för Säters kommun blir nu upphävd. Patent och Registreringsverket anser den anstötlig, liksom många av Säters invånare. Kommunalrådet däremot, står fast vid åsikten av deras slogan som positiv.

Den uppmärksammade kommunslogan "Jag är tokig i Säter", som Säters kommun införde i januari tidigare i år är anstötlig, anser Patent och registreringsverket (PRV). Varumärkesregistreringen upphävs därför nu.

– Vi försöker göra något positivt av historien och då tycker jag att det är tråkigt att man motarbetar det, säger Abbe Ronsten (S), kommunalråd i Säter till Nyhetsbyrån Siren.

Enligt kommunen själva står sloganen för ett humoristiskt budskap, men PRV liksom många av invånarna i Säter anser att detta är fel. Skämtet sker på bekostnad av de människor som lider av psykisk ohälsa och vårdas på det psykiatriska sjukhus som finns i Säter.

– Klart det är tråkigt om människor känner sig kränkta, men det är bättre att göra något positivt än inget alls, säger Abbe Ronsten (S), kommunalråd i Säter.

I våras varumärkesregisterade Säter kommun sloganen med strävan efter att få kontroll över dess användning. Hur kommunen använder sloganen själva, kommer dock inte att påverkas nu i och med upphävningen från PRV, enligt kommunalrådet.