Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tobias Forsberg, Fredrik Händemark och David Åslin lämnar LIF

Tobias Forsberg, Fredrik Händemark, och David Åslin lämnar Leksands IF.
Nu riktar Tore Jobs kritik mot att flera spelare ur Leksands forna SHL-trupp.
– Jag förstår att han är besviken, men ibland måste man vara egoistisk, säger David Åslin som närmar sig Rögle.

Under måndagen anlände Leksands IF:s turné genom Dalarna Falun och Dalasalen vid regementet.

Inför några hundra lunchgäster berättade ledningen om läget i truppen, nyförvärv och vilka spelare som lämnat klubben efter degraderingen.

Bland annat hyllade sportchef Tore Jobs Jonas Frögren för att ha förlängt sitt kontrakt medan andra kritiserades för att ha valt att gå vidare.

– Jag hade hoppats att några fler varit med på tåget, sa sportchef Tore Jobs.

På följdfrågan vilka spelare han hoppats på sa han:

– Namn behöver vi inte nämna. Det finns väl några som skulle ... Har man varit med och spelat ner Leksand så ska man också vara med och spela upp Leksand.

Vd Kjell Kruse tillade:

– Tyvärr, tyvärr skulle jag vilja säga. Alla vill inte vara med på den här resan.

Nu kan DT-sporten berätta att forwardstrion Tobias Forsberg, Fredrik Händemark och David Åslin inte kommer att spela ishockey i Leksands IF.

– Det var ett tufft beslut att ta. Det har varit mycket som spelar in och det har varit väldigt jobbigt efter att vi åkte ur. Jag har tänkt både med hjärta och hjärna, säger David Åslin.

Vad säger du om Tore Jobs besvikelse?

– Jag förstår att han är besviken, men ibland måste man vara egoistiskt. Som hockeyspelare har du bara några få år och ibland måste man välja det som är bäst för en själv.

Uppgifter till DT-sporten pekar mot att David Åslin är ett namn för Rögle.

– Var jag spelar? Det kommer att klara om en vecka ungefär. Det är SHL som gäller. Jag hade aldrig spelat i ett annat Hockeyallsvenskt lag. Jag vill spela så högt upp jag bara kan.

Tobias Forsberg är på semester när Sporten når honom:

– Det har varit en tuff tid efter att vi åkte ur. Nu börjar man väl komma tillbaka lite. Vi får se vad det blir fram över, säger han.

I fredags presenterade Leksands IF en ny målvakt, norske Henrik Haukeland, 20, – men det är fortfarande oklart vem som blir förstemålvakt.

– När det gäller Jocke (Lundström) inväntar vi den medicinska undersökningen. Vi vill ha en målvakt som klarar av att stå 40 matcher i Hockeyallsvenskan. Vi har två-tre namn vi jobbar med, säger Tore Jobs.

DT-sporten har utan framgång sökt Fredrik Händemark för en kommentar.