Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tobakskupp mot Ica i Malung

Vid halvsjutiden på söndagsmorgonen slog tre tjuvar till mot Ica Supermarket i Malung och stal nästan hela förrådet av tobaksvaror.

– De har lyckats bryta upp och tömma tobaksskåpen i butiken. När jag kom hit några minuter efter larmet möttes jag av oreda och en del tappade paket vid entrén, Men tjuvarna hade hunnit iväg, säger stf handlaren Nicklas Hoorn.

Tjuvarna hade tagit sig in i butiken genom att byta upp entrédörren med hjälp av kofot.

Samma metod fungerade också på att öppna tobaksskåpen, som anses vara tämligen inbrottssäkra.

Värdet av det stulna är oklart, men det är i stort sett hela butikens lager av tobaksvaror, cigaretter och snus, som har försvunnit.

Larmet gick vid halvsjutiden på söndagsmorgonen, en tid då det borde kunna finnas någon som har iakttagelser att rapportera från inbrottet. De kan i så fall höra av sig till polisen.

Man vet att tjuvarna var tre till antalet och enligt uppgift ska de ha fastnat på butikens övervakningskamera. Men det är oklart hur de färdades.

På måndagsmorgonen gjordes en liknande stöld i en butik i Stöllet, på Värmlandssidan inte längt från Malung. De tjuvarna färdades enligt uppgift i en BMW.

– Den som kan ge tips så att vi får tillbaka stöldgodset kommer att få en belöning, lovar Nicklas Hoorn.