Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvstartade lovet med buggfest

Sista skoldagen inför höstlovet blev lite speciell för eleverna på Stora Skedvi skola. Det spelades upp till dans i gymnastiksalen och eleverna belönades med chips och läsk efter hur många personer de dansade med.

Annons

Gymnastiksalen i Stora Skedvi skola förvandlades till ett enda stort dansgolv på fredagseftermiddagen när den årliga buggfesten ägde rum. Först dansade lågstadieeleverna innan det blev dags för mellanstadiet. Gymnastikläraren Peder Wikström förklarade för eleverna hur det hela skulle gå till.

– Ni bjuder upp en danspartner och efter dansen skriver ni upp namnet på personen ni dansade med på en lapp. När ni har fått ihop fem namn på lappen kan li lösa in den i en av kioskerna och få en läsk och en liten skål med chips. Sedan kan ni dansa igen och skriva upp namnen. Då räcker det med fyra namn för att få ytterligare en skål med chips, förklarar Peder Wikström.

I en av kioskerna stod Nils Färje Phalander och Philip Gustafsson. Killarna går i sexan och var kioskpersonal under lågstadiets dans.

– Man får inte säga nej om man blir uppbjuden, säger Nils.

– Jag har dansat bugg förut, så jag kan det rätt skapligt, säger Philip.

När musiken började hittade lågstadieeleverna snabbt en danspartner. Efter att låten var slut skyndade de sig att skriva upp namnet innan jakten på en ny danspartner inleddes. Det var bara lärare och mellanstadieeleverna som stod och tryckte längs väggarna, samtliga lågstadielever hittade hela tiden någon att dansa med. I vissa fall passade dock eleverna på att bjuda upp en lärare.

– Eleverna är så måna om att få ihop namnen på lappen att de inte hinner bli nervösa över att bjuda upp. Och några av dem tar hjälp av en lärare för att skriva namnen på lappen så att det verkligen ska bli rätt namn. De har tränat på idrotten i två veckor och detta är deras grand finale. Det här blir ju första gången som många av eleverna kommer i kontakt med dans. Jag tycker att de är superduktiga, säger Görel Karlsson, rektor på Stora Skedvi skola.