Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Tjuvsläpp" för Äldreboken

"Äldreboken" släpps inom kort. Men på företagsmässan i Malung var det "förhandssläpp".

Annons

Bakom den nya boken står fotografen Håkan Olsén, med rötter i Malungs finnmark, tillsammans med Jan Bornestig, tidigare socialchef i Malung.

Därför passade det förstås bra med att inofficiellt boksläpp på mässan i Malung.

– Vi vill ge en sannare bild, än den som oftast kommer fram i medierna, av de äldres situation och om personalens fina arbete. Det är så mycket som fungerar bra, säger Håkan Olsén.

Boken innehåller bildreportage med solskenshistorier ur vardagen, som åldringarnas Vasalopp i Hofors, men också rena fakta om äldrevården och socialtjänstlagen.

– Vi har jobbat med boken drygt ett år och det har varit ett mycket trevligt arbete. Jag har fått träffa de mest fantastiska människor och fått höra de mest fantastiska historier, säger Håkan Olsén.

Medförfattaren Jan Bornestig var tidigare socialchef i Malung. Nu är han socialchef i Hofors.

Därifrån kommer också många av bilderna som Håkan tagit. Bilderna i boken har också tagits i Malung, Mora, Gävle och Stockholm.