Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuv greps två gånger

Två män har anhållits efter stölderna i Horndal och Långshyttan. En blev till och med gripen två gånger under samma helg.

Ytterligare tre personer är förhörda av polisen, men har släppts på fri fot.

På fredagen kom larm om att tjuvar varit hos flera firmor på ett industriområde i Horndal. Två personer kunde gripas av allmänheten och en tredje fångades sedan in av polisen. Stöldgodset bestod bland annat av elmotorer till ett värde av 200 000 kronor.

De tre männen släpptes senare efter förhör.

Men på söndagen ertappades en av männen igen, i full färd med att stjäla bensin ur en bil vid Riskebo fäbodar. Mannen och hans nya medhjälpare upptäcktes av privatpersoner. Mannen ska då ha plockat fram en yxa ur bilen och gått mot de andra.

Men de båda bensintjuvarna kunde övermannas tills polisen kom. De misstänks även ha gjort inbrott i flera av traktens sommarstugor. I deras bil hittade polisen också kopparkabel som hade skalats från sitt hölje.

Tjuvarna togs med till polisstationen och åklagaren beslutade att anhålla dem.