Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjärnaängsskolan diskofirade

Sexton nationaliteter och lika många språk finns representerade på Tjärnaängsskolan som nu fyller 40 år. Att skolan funnits i 40 år har firats ordentligt av lärare och elever. På fredagen med disko och maskerad.

Annons

Om skolan och rektorsområdet kan berättas att rektorsområdet har fyra förskolor med 198 barn och på skolan går 240 elever i förskoleklass till skolår sex.

När det på fredagsförmiddagen blivit dags för diskofirande i skolans gymnastikbarn hade barnen klätt ut sig efter sin egen smak. Lärarna kom i 70-talskläder. Eller kanske snarast kläder av 70-talssnitt.

Jonatan Bergström, 5 år, går i förskoleklass och bar på fredagen stolt sin clowndräkt. Lite extra stolt blev Jonatan sedan hans clowndräkt utsetts till Bästa kostym.

– Här är roligt, förklarade Jonatan som gärna visade sin vinnardräkt för alla på diskot.

– Det här är mitt tredje jubileum sedan jag började på skolan, berättade lågstadieläraren Eva- Carin Sjögren som varit anställd på skolan sedan 1991.

Eva-Carin har tidigare deltagit 1992 då det var 20-årsjubileum på skolan, 2002 då Tjärnaängsskolan fyllde 30 år och nu då det firas 40-årsjubileum.

– Det har hänt en hel del på de här åren, konstaterar Eva-Carin som haft cirka 120 elever under sina år på skolan.

– Jag har trivts bra under alla år. Kontakten med kollegor och elever har varit mycket fin, säger Eva-Carin Sjögren.

Fortsatt kontakt med elever som slutat på skolan är ett av glädjeämnena för Eva-Carin och andra lärare.