Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjängan håller öppet till midnatt i sommar

Artikel 18 av 22
Oroligheterna på Tjärna Ängar
Visa alla artiklar

Det blir en sommar full av aktiviteter för barn och ungdomar på Tjärna Ängar. Bland annat kommer Tjängan att vara öppen 15.00 till 24.00 varje dag. "Man måste prova något nytt", säger Marina Forslund, projektledare på Tjärnkraft.

Efter den senaste tidens oroligheter på Tjärna Ängar har flera aktörer vidtagit åtgärder för att försöka skapa ett större lugn i området.

En del i satsningen är aktiviteter för barn och ungdomar. Nu är det klart att Tjärnkraft, med hjälp av feriearbetare och föreningslivet, från och med den 8 juli kommer att hålla Tjängan öppen från klockan 15 på eftermiddagen och fram till midnatt varje dag.

– Tjängan blir basen för verksamheten, men vi kommer att arrangera aktiviteter i hela området, säger Marina Forslund.

Bland annat blir det gårdslekar på Tjärna Ängar, men även i Bullermyren och på Jakobsgårdarna.

– Feriearbetarna som vi ska jobba med ska ha planeringsdagar och bestämma fler aktiviteter. Men en sak som redan är inplanerad är street basket, berättar Marina Forslund.

– Sedan har ju sommarskolan sitt på förmiddagarna och våra medlemsföreningar har också aktiviteter. Bland annat är det familjekollo i Båtsta, där Unga Örnar har hus och badplats.

Marina Forslund ser fram emot sommaren.

– Jag tror att det blir kanonroligt, men det hänger ju på om det kommer deltagare också.

Från skolavslutningen och nästan ända fram till att Tjärnkraft tar över verksamheten kommer kommunen tillsammans med sina feriearbetare att hålla Tjängan öppen måndag–fredag.

– Vi har öppet 10–14 vecka 24–26 och det blir aktiviteter varje dag, med undantag av midsommarafton och den 1 juli, säger Tjängans föreståndare Anna Fredriksson.

Bland aktiviterna finns brännboll, fotboll, grillning och filmvisning.

Liksom Marina Forslund hoppas Anna Fredriksson att de unga i området vill medverka i aktiviteterna.

– Vi har sett tidigare år att det är lite svårt på sommaren. Det är bara hoppas att det här får genomslag, säger hon.

LÄS ÄVEN: Galleriavärdarna i Tjärna centrum vill sprida kärlek och glädje

LÄS ÄVEN: Nytt medborgarcenter ska minska utanförskapet på Tjärna Ängar