Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tionde hjälpsändningen den största

Föreningen Rumäniens barn har nu skickat sin tionde transport till nordöstra Rumänien.
Det är den största hittills. Uppåt 400 kartonger skickades.

Annons

Hjälparbetet började 2008 när Anna-Lena Lindström från Bjursås och Astrid Dahlgren från Mockfjärd åkte med hjälparbetaren Hilding Sjöblom på en resa till Rumänien.

Där fick de kontakt med en familj som stöttar ett par mycket fattiga byar på gränsen till Moldavien.

– Vi har redan fått bilder på att transporten kommit fram, och har väldigt bra kontakt med familjen Iacob. Vi vet att hjälpen kommer fram till dem som bäst behöver den, säger Anna-Lena Lindström.

Förra hjälpsändningen bestod alltså av uppåt 400 kartonger med kläder, leksaker, pennor, papper, husgeråd, hygienartiklar med mera. Med i lastbilen fanns även 30-40 säckar med skor, vinterjackor, täcken och annat varmt som kan behövas till vintern.

– De har haft torksommar hela sommaren, och befarar större svält än vanligt i vinter. Vi räknar med att kunna skicka pengar till mat till byarna till jul som vi brukar och har även skickat medel till reparation av en skola, säger Anna-Lena Lindström.

Hennes insamlingskollega Astrid fyller hjälpkartonger i Mockfjärd, men föreningen har insamlingscentralen i Missionskyrkans källare i Bjursås. Många i byn sluter upp inkomster från loppisar och julmarknader. Ett par kvinnor från Grycksbo hjälper till, och många damer stickar hemma – det blir kartonger fulla med babykläder

Fotnot. Vill du vet mer, se www.childreneastlink.se