Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tio miljoner i skulder för Hedströms Bygg

Bouppteckningen visar att Gränges-företaget Uffe Hedström Bygg & Service AB hade skulder på 9 933 741 kronor.
– I slutändan kommer skulderna att vara avsevärt lägre, framhåller Ulf Hedström, 60, som drivit företaget i 13 år.

– Jag skulle gissa att slutsumman blir tre, fyra miljoner lägre. Men visst är det mycket pengar.

Tillgångarna i konkursboet har värderats till 688 012 kronor. Här ingår bolagets fastighet i västra Grängesberg, som värderats till 475 000 och intresserade får lämna anbud.

– Vi har hört av ett par intressenter men de har inte angivit något pris, säger konkursförvaltaren, advokat Per Råström, Falun. Han tvivlar starkt på att det är realistiskt att skulderna i ett senare skede kan minska med tre – fyra miljoner.

– I så fall skulle det vara något fel i det underlag vi fått från fordringsägarna.

Enligt bouppteckningen är konkursboet skyldigt Swedbank 4,5 miljoner, Skatteverket har en fordran på drygt 2,3 miljoner och skulderna till företag som levererat varor uppgår till strax över 800 000.

Ulf Hedström har sedan december 2008 också bolaget Uffe Hedström Rör & Montage AB och i det företaget kommer han nu att bedriva byggverksamhet.

– Ja, det är ju det jag kan. Vi är fyra, fem man som jobbar i företaget och det kommer att bli någon mer längre fram. Vi har väldigt mycket jobb, säger Hedström och det framgår att han eventuellt kommer att vara med och lägga anbud på fastigheten i Grängesberg

Mycket jobb hade man även i det konkursade företaget som enligt Hedström hade "en väldigt fin orderstock". Omsättningen ökade med hela 310 procent årets fyra första månader, enligt vad Hedström tidigare uppgett för NLT.

– Men expansion kräver investeringar och det kostar pengar, sade han till tidningen den 17 augusti.

Men banken var inte beredd att ställa upp med nya lån och detta tillsammans med en del andra faktorer gjorde att Hedström inte såg någon annan utväg den 16 augusti än att begära företaget i konkurs.