Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tingsrätten tror inte på passiv haschrökning

En man från norra Dalarna bjöds på hasch i ett tält i Borlänge i somras.
20-åringen har nu dömts för narkotikabrott, men nekar då han menar att han trodde det var vanlig tobak.

Det var i samband med festivalen Peace & Love som den unge mannen från norra Dalarna befann sig i ett tält på campingen vid Vallgatan den 28 juni förra året.

Mannen stoppades av polis som misstänkte att han var påverkad av narkotika, följande provtagning visade också att han hade spår efter hasch i urinet.

20-åringen har hela tiden nekat till att han skulle ha rökt hasch och kan inte förstå varför hans urin visade positivt.

Han har dock uppgivit som en möjlig förklaring att andra i tältet rökte hasch när han var där. Samt att han kan ha tagit emot en cigarett som han trodde innehöll tobak. Han hade i alla fall inte känt någon skillnad i smak eller effekt.

Falu tingsrätt menar att resultatet av 20-åringens prover inte kan komma från passiv haschrökning och därmed är det styrkt att han har själv rökt hasch. Mannen dömdes för ringa narkotikabrott till 30 dagsböter á 50 kronor, det vill säga 1 500 kronor.